Η ρωσική έκδοση του αμερικανικού περιοδικού Forbes παρουσίασε τον κατάλογο με τους 200 πλουσιότερους Ρώσους επιχειρηματίες.

Στην πρώτη θέση του καταλόγου βρίσκεται ο πρόεδρος της εταιρείας Novatec (εταιρεία παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου) και μέτοχος της εταιρείας Sibur Λεονίντ Μίχελσον, με περιουσιακά στοιχεία που φθάνουν τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας NLMK ( μονάδα χαλυβουργίας) Βαλντίμιρ Λίσιν, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 21,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της πετρελαϊκής εταιρείας Lukoil Βαγκίτ Αλεκπέροφ με 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται ο βασικός μέτοχος της Severstal Αλεξέι Μορντασόφ και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Novatec Γκενάντι Τίμτσενκο με περιουσιακά στοιχεία 20,5 και 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Forbes επισημαίνει ότι τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των 200 πλουσιοτέρων Ρώσων επιχειρηματιών φθάνουν τα 496 δισεκατομμύρια δολάρια.