Κινδυνεύουν να χάσουν τον τίτλο των «Σάσεξ» η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι. Το δημοτικό συμβούλιο του Μπράιτον αναμένεται να συζητήσει για την απομάκρυνση των τίτλων τους, αφότου χιλιάδες άτομα υπέγραψαν ένα αίτημα που τους χαρακτηρίζει «ηθικά λάθος» και «ασεβείς».

Το αίτημα υποστηρίζει ότι οι κάτοικοι του Σάσεξ δεν πρέπει να αναφέρονται στο διάσημο ζευγάρι ως δούκας και δούκισσα του Σάσεξ, καθώς οι τίτλοι είναι «εντελώς μη δημοκρατικοί» και «σύμβολο καταπίεσης από την πλούσια ελίτ». Ο επικεφαλής της εκστρατείας, Τσαρλς Ρος, έχει συγκεντρώσει πάνω από 3.800 υπογραφές, πράγμα που σημαίνει ότι το δημοτικό συμβούλιο του Μπράιτον θα πρέπει να συζητήσει την συγκεκριμένη πρόταση. Ωστόσο, δεν μπορεί να αφαιρέσει τους δύο τίτλους του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, καθώς δίνονται από την βασίλισσα Ελισάβετ, επομένως το αίτημα καλεί τους αξιωματούχους να σταματήσουν να τους αποκαλούν Σάσεξ στα επίσημα έγγραφα.

Το αίτημα έχει συγκεντρώσει 3.800 υπογραφές χαρακτηρίζοντας τον τίτλο του Σάσεξ στους Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπα Χάρι «σύμβολο καταπίεσης από την πλούσια ελίτ»

Το αίτημα αναφέρει: «Οι υπογραφόμενοι απαιτούμε από το δημοτικό συμβούλιο του Μπράιτον και του Χόουβ την απόρριψη των τίτλων του δούκα του Σάσεξ και της δούκισσας του Σάσεξ από τους Χένρι Γουίνδσορ και Ρέιτσελ Μέγκαν Μαρκλ ως ηθικά λάθος και ασέβεια προς τον νομό του ανατολικού Σάσεξ. Ως κάτοικοι του Μπράιτον και του Χόουβ καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να μην αναφέρεται σε αυτά τα άτομα σε τίτλους που πιστεύουμε πως είναι εντελώς μη δημοκρατικοί και συμβολίζουν την καταπίεση του κοινού από την πλούσια ελίτ. Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο του Μπράιτον δεν θα πρέπει να προσκαλέσει ή να διασκεδάσει αυτά τα άτομα, ούτε να τους φιλοξενήσει πέρα από αυτό που θα έκανε για κάποιον κοινό θνητό».
Πάντως, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ – που επί του παρόντος βρίσκονται στον Καναδά για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους- είχαν γίνει δεκτοί με μεγάλο ενθουσιασμό από πλήθος κόσμου πέρυσι τον Οκτώβριο σε επίσκεψή τους στο Σάσεξ, με τον βουλευτή του Χόουβ, Πίτερ Κάιλ να τους επαινεί τότε, γιατί αντικατόπτριζαν την ποικιλομορφία του Μπράιτον και να τους χαρακτηρίζει ως ένα «σπουδαίο παράδειγμα».

Το αίτημα αυτό, θέλησε να σχολιάσει ο βασιλικός σχολιαστής Ρόμπερτ Τζόμπσον, που δήλωσε στην Express: «Είναι λίγο άδικο γι’ αυτούς – βρέθηκαν πρόσφατα εκεί και χαιρετήθηκαν από πλήθος κόσμου. Οι Κέμπριτζ (πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον) δεν ζουν στο Κέμπριτζ, ούτε ο πρίγκιπας Κάρολος ζει στην Ουαλία. Οι τίτλοι είναι απλώς παλιοί που δίνονται από την βασίλισσα στον γάμο».

Ο Τόμας Μέις Άρτσερ Μιλς, ιδρυτής της Κοινωνίας Βρετανών Μοναρχιών, απέρριψε το αίτημα, λέγοντας στην Mirror: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που το εν λόγω αίτημα έχει υπογραφεί από τόσους πολλούς. Αυτό υπογραμμίζει σίγουρα πως το Μπράιτον και το Χόουβ είναι μια εστία ρεπουμπλικανών αντιφρονούντων. Ένα τέτοιο αίτημα δείχνει απόλυτη περιφρόνηση προς το Στέμμα, για να μην αναφέρουμε τα άφθονα ποσά ασέβειας προς και για την βασιλική οικογένεια».