Σε ένα ιδιότυπο επικοινωνιακό παιχνίδι προβαίνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στη Λιβύη. Αυτή τη φορά επιχειρεί να γοητεύσει τον τουρκικό λαό όχι με εθνικιστικές κορώνες και ακραία εμπρηστική ρητορική αλλά με ένα… αυτοκίνητο.

O Τούρκος πρόεδρος έχοντας οικοδομήσει ένα προφίλ που θυμίζει σουλτάνο, επιχειρεί τώρα να εντάξει στην εικόνα του «σκληρού» και «πινελιές» μοντέρνου.

Συγκεκριμένα ο Ερντογάν παρουσίασε, ανεβάζοντας βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, το πρώτο τουρκικής κατασκευής αυτοκίνητο. Όπως γράφει ο Eρντογάν στο Twitter, όπου εμφανίζεται να οδηγεί στο σχετικό βίντεο, στόχος είναι η μαζική παραγωγή του αυτοκινήτου να ξεκινήσει το 2022. Την ίδια ώρα κάνει λόγο για «όνειρο δεκαετιών».

Η παρουσίαση του νέου τεχνολογικού επιτεύγματος της Τουρκίας έγινε στην κοιλάδα πληροφορικής στο Γκέπζε της Κωνσταντινούπολης.

Στο πρώτο tweet του, ο Ερντογάν εμφανίζεται σε φωτογραφία δίπλα από το αυτοκίνητο να χαιρετά τον λαό του, ενώ στη σχετική λεζάντα γράφει μεταξύ άλλων: «Όταν πιστεύουμε στον εαυτό μας, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!