Την κατασκευή νέου Διαστημικού Σταθμού, τον οποίο θα λειτουργήσει παράλληλα με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σχεδιάζει η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε σε δηλώσεις του στο Radio Komsomolskaya Pravda ο γενικός διευθυντής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roscosmos), Ντμίτρι Ρογκόζιν.

«Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS), θα μπορεί να στηρίξει τις επιχειρήσεις στο Διάστημα για άλλα επτά με δέκα χρόνια. Η Ρωσία, ως πρωτοπόρος που είναι, πρέπει να ηγηθεί των επιχειρήσεων στο Διάστημα και όσων ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο Ρογκόζιν.

Ο διευθυντής της Roscosmos αποκάλυψε επίσης ότι η εκπαίδευση του τεχνικού τμήματος έχει ήδη ξεκινήσει και ότι μέσα στον σχεδιασμό της Μόσχας είναι η κατασκευή ενός διαστημοπλοίου, ειδικά για τη μεταφορά των απαιτούμενων υλικών για την κατασκευή του νέου Διαστημικού Σταθμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στο σχέδιο μετοίκησης της Σελήνης, ο Ρογκόζιν δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν την ιδιωτικοποίηση του Φεγγαριού και ότι η Μόσχα δεν σκοπεύει να συμμετάσχει σε ένα ράλι κατάκτησης του Διαστήματος, σαν να πρόκειται για προεκλογικό αγώνα.