Τους αλλοδαπούς που αποβιβάστηκαν στην Μάλτα θα δεχθεί η Γερμανία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Χορστ Ζεεχόφερ.

«Θα δεχθούμε επίσης μετανάστες σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε ο Ζεεχόφερ αναφερόμενος σε έναν αριθμό πρόσφατα διασωθέντων αλλοδαπών που δέχθηκαν οι δύο χώρες. Η Γερμανία είχε αναλάβει να δεχτεί διασωθέντες παράτυπους μετανάστες και από τις δύο χώρες στο παρελθόν αλλά απέφυγε να αναλάβει περαιτέρω δεσμεύσεις στη διάρκεια της πανδημίας. Τώρα, με την υγειονομική κρίση να περνάει σε ύφεση στη χώρα, αυτό μπορεί να αλλάξει, είπε ο Ζεεχόφερ, χωρίς να διευκρινίσει πόσους μετανάστες μπορεί να δέχεται η Γερμανία από κάθε μια από τις δύο χώρες.

Οι υποχρεώσεις της Γερμανίας θα καλύψουν επίσης τους διασωθέντες από το γερμανικό πλοίο ανθρωπιστικών διασώσεων Alan Kurdi και το ισπανικό σκάφος Alta Mari, πρόσθεσε ο Ζεεχόφερ. Και τα δύο σκάφη είχαν κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές στις αρχές Μαΐου. Πριν από μερικές ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως η Πορτογαλία, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο θα δεχθούν ορισμένους από τους περίπου 425 αλλοδαπούς που αποβιβάστηκαν στη Μάλτα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλοί από αυτούς έμειναν επί εβδομάδες πάνω σε σκάφη καραντίνες στη Μεσόγειο, ορισμένοι από τις 30 Απριλίου. Η Μάλτα και η Ιταλία δήλωσαν ότι δεν μπορούν πλέον να δέχονται μετανάστες στη διάρκεια της πανδημίας και καλούν για περισσότερη υποστήριξη από άλλες χώρες της ΕΕ.