Σύμφωνα με πόρισμα του Εθνικού Συμβουλίου για την Ασφάλεια των Μεταφορών (NTSB) που δόθηκε χθες Τετάρτη στη δημοσιότητα, η συντριβή ελικοπτέρου στην Αλάσκα τον Μάρτιο του 2021, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, αποδίδεται σε εσφαλμένο χειρισμό και ανεπαρκή εκπαίδευση του πιλότου.

Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο Τσέχος δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ, ιδρυτής του επενδυτικού ομίλου PFF. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του υπολογιζόταν σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Τσεχία. Στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους στον κόσμο για το 2020, ο Πετρ Κέλνερ καταλάμβανε την 68η θέση της κατάταξης μαζί με τον αυστραλοαμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ.

Στο πόρισμα του NTSB αναφέρεται ως πιθανότερη αιτία του δυστυχήματος η «αποτυχία του πιλότου να αντιδράσει δεόντως» όταν αντιμετώπισε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας λόγω χιονιού, κάτι που τελικά οδήγησε στη συντριβή του ελικοπτέρου. Υπογραμμίζεται επίσης ότι η εκπαίδευση του πιλότου ήταν ανεπαρκής, όπως και η περιοδική αξιολόγησή του από την εταιρία μίσθωσης ελικοπτέρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αιχμές διατυπώνονται επίσης για την επιθεώρηση της εταιρίας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FA