Το εισιτήριο για την γερμανική Βουλή πήραν για πρώτη φορά οι δύο πρώτες τρανσέξουαλ βουλευτές, πρόκειται για τις Τέσσα Γκανσερέρ των Πρασίνων και την Νίκε Σλάβικ.

Η Γκάνσερερ εκλέχθηκε με το κόμμα των Πρασίνων στις εκλογές της Γερμανίας. Η τρανσέξουαλ βουλευτής αρχικά είχε πολιτευτεί ως άντρας, με το όνομα Μάρκους Γκανσερέρ, και πριν τρία χρόνια αποφάσισε να αλλάξει την ταυτότητά της. Το 2018 άλλαξε το όνομά της σε Τέσσα και έγινε η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή.

Η 44χρονη Γκανσερέρ την Κυριακή κέρδισε τη μάχη στη Βαυαρία και πλέον θα είναι η πρώτη τρασνέξουαλ ομοσπονδιακή βουλευτής. Η ίδια είχε δηλώσει παλαιότερα σε δημοσιογράφους: «Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα».

Η Γκανσερέρ είναι παντρεμένη με την Ινές Αϊχμίλερ και έχει δύο γιους.

Η Νίκε Σλάβικ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια ακόμα τρανσέξουαλ βουλευτής μπαίνει στη γερμανική βουλή. Η 27χρονη Νίκε Σλάβικ, του κρατιδίου Λεβερκούζεν – Κολωνίας, σε ανάρτησή της στο Twitter έγραψε: «Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι μέλος της επόμενης Bundestag». Και αυτή κατάφερε να κερδίσει μια θέση στη βουλή με το κόμμα των Πρασίνων.