Διάρκεια 12 μηνών θα έχει η χρηματοοικονομική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου, (αν υπάρχει σε 12 μήνες), πράγμα απίθανο, η οποία όμως καταψηφίστηκε από τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και τον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Πριν λίγες μέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για ένα νέο πρόγραμμα έκτακτης μακροοικονομικής χρηματοδοτικής βοήθειας (ΜΧΣ) για την Ουκρανία ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η πρόταση της Κομισιόν εγκρίθηκε από τους Ευρωπαίους ηγέτες στις 21 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση της Κομισιόν καταψηφίστηκε από τους δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη και Λευτέρη – Νικολάου Αλαβάνο και από τον ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκο. Την ίδια ώρα σύσσωμη η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όπως φαίνεται και από τη σχετική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απείχαν από την ψηφοφορία.

Να θυμίσουμε πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης είχε αποφύγει να καταδικάσει την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία και κράτησε ίσες αποστάσεις σώζοντας τη τιμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης ο Στέλιος Κούλογλου έδωσε βάσιμες δικαιολογίες στην ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, λέγοντας ότι σχεδιαζόταν ένταξή της στο ΝΑΤΟ και ότι «ο Πούτιν δεν μπορούσε να δεχτεί αυτό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/hermansjoost/status/1498001123977969664?s=20&t=L2bx4wxfRP1u-la_C0cbFg