Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν, προειδοποίησε για το κύμα ακρίβειας που έρχεται στην Ευρώπη, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι πολλά τμήματα της οικονομίας της χώρας θα υποφέρουν.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία θα αυξηθούν οι τιμές στις πρώτες ύλες.

Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία «δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία πολλά τμήματα της οικονομίας της χώρας θα υποφέρουν λόγω του πολέμου Ουκρανία», είπε ο Ε.Μακρόν και ζήτησε από τον Γάλλο πρωθυπουργό να καταρτήσει σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης.

Τόνισε ακόμα ότι «αλλάζουμε εποχή. Η δημοκρατία και η ελευθερία δεν θεωρούνται δεδομένα».

«Οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Κίεβο. Οι επόμενες μέρες θα είναι πιο δύσκολες και χαιρετώ το θάρρος της Ουκρανίας. Μόνος του ο Πούτιν έχει διαλέξει αυτόν τον πόλεμο και είναι ψέμα να λες ότι αυτός ο πόλεμος είναι αγώνας ενάντια του ναζισμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μακρόν επεσήμανε ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη η αμυντική στρατηγική της Ευρώπης να περάσει σε μια νέα φάση.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Γαλλία εντείνει τις επενδύσεις της στον αμυντικό τομέα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε το θάρρος των Ουκρανών που αντιμετώπισαν έναν πόλεμο που ήταν έργο αποκλειστικά του Ρώσου προέδρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι μέρες που έρχονται είναι πιθανό να είναι όλο και πιο δύσκολες», πρόσθεσε.