Ο Λευκός Οίκος κατέστησε την Παρασκευή σαφές ότι το σχέδιο της κυβέρνησης του Ισραήλ για επέκταση των εποικισμών στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στη Δυτική Όχθη είναι “αντιπαραγωγικό” και καθιστά δυσκολότερη την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

“Επαναλαμβάνουμε την μακροχρόνια αντίθεσή μας στους εποικισμούς και στις κατασκευές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στις ανακοινώσεις” περί αυτών, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίτορ.

Το Ισραήλ σχεδιάζει να ανεγείρει χιλιάδες νέες κατοικίες για εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, είπε νωρίτερα ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, αψηφώντας την ψηφοφορία του ΟΗΕ που αναγνώρισε την ύπαρξη ενός παλαιστινιακού κράτους.

Ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι η συντηρητική κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε άδεια για την ανέγερση 3.000 κατοικιών.

“Πιστεύουμε ότι αυτές οι ενέργειες είναι αντιπαραγωγικές και καθιστούν δυσκολότερο να ξαναρχίσουν άμεσες διαπραγματεύσεις ή να επιτευχθεί μια λύση δύο κρατών”, είπε ο Βίτορ. “Οι άμεσες διαπραγματεύσεις συνεχίζουν να είναι ο στόχος μας και ενθαρρύνουμε όλες τις πλευρές να κάνουν βήματα ώστε (αυτό) να επιτευχθεί ευκολότερα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr