Για πρώτη φορά στην ιστορία τους πέρασαν μια περίοδο θερμών δηλώσεων και καλής σχέσης η Βόρεια Κορέα με τις ΗΠΑ και όλα αυτά μπορεί να γίνουν παρελθόν μετά το «Τελεσίγραφο» Κιμ.

Η Βόρεια Κορέα ανεβάζει για ακόμη μια φορά τους τόνους προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση Τραμπ δεν άρει τις οικονομικές κυρώσεις κατά της χώρας, τότε η Πιονγκγιάνγκ θα συνεχίσει να αναπτύσσει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Για οπισθοχώρηση από τις δεσμεύσεις Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν τον Ιούνιο, κατηγόρησε η Βόρεια Κορέα την αμερικανική κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να απειλήσει πως θα εγκαταλείψει τις διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον.

Να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά από τον Απρίλιο που η Βόρεια Κορέα προχωρά σε μια τέτοια προκλητική εξαγγελία.

Σε δηλώσεις του στο Fox News χτες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι σκοπεύει να συζητήσει με τον ομόλογό του στη Βόρεια Κορέα μέσα στην εβδομάδα. Παρόλα αυτά, ο Πομπέο δεν ξεκαθάρισε πού και πότε θα πραγματοποιηθεί το ραντεβού.

Στην κορυφή της «ατζέντας» των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η διαδικασία της αποπυρηνικοποίησης της Βόρειας Κορέας αλλά και το ενδεχόμενο δεύτερου τετ-α-τετ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει να γίνει ακόμη αρκετή δουλειά αλλά θεωρώ ότι οι οικονομικές πιέσεις δεν θα υποχωρήσουν μέχρι ο Κιμ Γιονγκ Ουν να τηρήσει τις δεσμεύσεις του» είπε ο Μάικ Πομπέο.