«Είναι δικαιολογημένα τα περισσότερα από τα αιτήματα που διατυπώνονται στις διαδηλώσεις που γίνονται στη χώρα», είπε ο Μοκτάντα Σαντρ, ένα από τα ηγετικά στελέχη των σιιτών του Ιράκ αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

«Δεν θα πρέπει να ξανακυβερνήσει το Ιράκ το κόμμα Μπάαθ ούτε άλλα παρόμοια κόμματα», υπογράμμισε ο σιίτης ηγέτης.

Ο Μοκτάντα Σαντρ ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να εισακουστούν οι εκκλήσεις των διαδηλωτών και πως θα πρέπει να ξεκινήσει διάλογος μαζί τους, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Έστειλα μια αντιπροσωπεία στους διαδηλωτές στην Φαλούτζα και στο Ραμαντί. Αυτή η αντιπροσωπεία θα ακούσει τα αιτήματα των διαδηλωτών και θα τις μεταβιβάσει στην κυβέρνηση» δήλωσε ο ίδιος .

Ο Σαντρ κληθείς να απαντήσει αν τάσσεται υπέρ ή όχι της κατάργησης του τέταρτου άρθρου του αντιτρομοκρατικού νόμου σημείωσε τα παρακάτω:

«Όπως είπα και παλαιότερα. Μπορεί να είναι καλό το άρθρο τέσσερα, αλλά η κακή εφαρμογή του θα κάνει εχθρό του άρθρου το λαό» κατέληξε ο Σάντρ.

Ο Σαντρ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ενότητα και απάντησε «δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο» στην ερώτηση ποια θα είναι η στάση του αν ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στο Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr