Σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης της οποίας ηγείται προχώρησε την Κυριακή ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, ενισχύοντας την παρουσία των ισλαμιστών στη διακυβέρνηση της χώρας, καθώς αυτή βρίσκεται στα πρόθυρα οικονομικής κρίσης.

  Συνολικά, το Κάιρο όρισε 10 νέους υπουργούς. Τα σημαντικότερα υπουργικά χαρτοφυλάκια που άλλαξαν χέρια ήταν των Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ τρία μέλη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» ανέλαβαν την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Μεταφορών, Τοπικής Ανάπτυξης και Εσωτερικού Εμπορίου.

  Ο σημερινός διορισμός των τριών ισλαμιστών ανεβάζει στους οκτώ τον αριθμό των «Αδελφών Μουσουλμάνων» που κατέχουν υπουργικούς θώκους στην κυβέρνηση Μόρσι, με τους ισλαμιστές να ελέγχουν -μεταξύ άλλων- τα υπουργεία Εργασίας και Ανώτατης Εκπαίδευσης.

  Ο ανασχηματισμός της αιγυπτιακής κυβέρνησης, ιδιαίτερα η αλλαγή σκυτάλης στο Υπουργείο Οικονομικών, έρχεται μία ημέρα πριν από την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ του Καΐρου και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αντικείμενο την παροχή δανείου ύψους 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ΔΝΤ προς την Αίγυπτο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr