Ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, σημειώνοντας πως μία συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον Νικολάς Μαδούρο πιθανότατα θα έδινε μία λύση στην κρίση.

Ένα τετ α τετ μεταξύ των δύο προέδρων θα συνέβαλε στο να διευθετηθεί η πολιτική κρίση στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρέασα σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεοπτική εκπομπή Democracy Now!, που μεταδίδεται διαδικτυακά, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στην Βόρεια Αμερική.

Η πρότασή του πάντως συνοδεύτηκε με πολλή δόση ειρωνείας, καθώς χαρακτήρισε τον Τραμπ… ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας: «Η συνάντηση του Τραμπ με τον Μαδούρο θα έδινε λύση στην κρίση της Βενεζουέλας, επειδή ο Μαδούρο είναι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και ο Τραμπ ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Αρεάσα.

Την ώρα που η χώρα βρίσκεται βυθισμένη στο χάος, ο υπουργός του Μαδούρο διαμηνύει ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να διεξάγει συνομιλίες με την αντιπολίτευση και τον Χουάν Γκαιδό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόλα αυτά συμπλήρωσε ότι ένας τέτοιος διάλογος είναι «ελάχιστα πιθανός», επειδή ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή «στην αντιπολίτευση να μη συνδιαλέγεται με εκπροσώπους του Μαδούρο».