Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο στο οποίο έχουν καταφύγει σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου για να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, αλλά κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την επίδρασή της.

Διαφωνίες ξέσπασαν στην Αίθουσα Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου μεταξύ των μελών της ομάδας που συγκρότησε ο Ντόναλντ Τραμπ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφορικά με την αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης, του γνωστού φαρμάκου κατά της ελονοσίας.

Όπως αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ στον καβγά πρωτοστάτησε ο κορυφαίος σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εμπορίου, Πίτερ Ναβάρο, ο οποίος συγκρούστηκε με άλλους αξιωματούχους για την μη αποδειχθείσα από μεγάλες κλινικές μελέτες αποτελεσματικότητα του φαρμάκου κατά του κορωνοϊού.

Στην τελευταία τέτοια συνεδρίαση στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων του Λευκού Οίκου ο Ναβάρο διαφώνησε με τον λοιμωξιολόγο δρ. Άντονι Φάουτσι, που εμφανίζεται επιφυλακτικός ως προς την υδροξυχλωροκίνη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής ο δρ Φάουτσι δεν έχει αλλάξει γνώμη ότι η υδροξυχλωροκίνη δεν συνιστά αποδεδειγμένη θεραπεία για το νέο κορωνοϊό κι έχει εκφράσει πολλές φορές τη γνώμη του. Ο δρ Φάουτσι έχει καλές σχέσεις με τον Τραμπ και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, αν και ορισμένοι συνεργάτες του Προέδρου εμφανίζονται εκνευρισμένοι όταν διαφωνεί ο λοιμωξιολόγος με τις απόψεις τους.