Ο πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε το Σάββατο, πως όλοι στην χώρα εργάζονται για να επιστρέψει η Ρωσία στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

«Στοχεύουμε να βγούμε από την κατάσταση [lockdown] το δυνατόν γρηγορότερα, ήρεμα, αλλά το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε ο πρόεδρος Πούτιν, κατά τη διάρκεια online συνάντησης με εργαζόμενους στον τομέα του πολιτισμού.

Ο πρόεδρος Πούτιν επίσης ανέφερε ότι η διαδικασία άρσης των περιορισμών στους πολιτιστικούς χώρους θα πρέπει να οργανωθεί χωρίς «εκτεταμένη γραφειοκρατία».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ρωσία έχει μέχρι σήμερα καταγράψει 458.689 κρούσματα κορωνοϊού, 221.388 ασθενείς έχουν αναρρώσει, ενώ έχουν καταγραφεί και 5.725 θάνατοι.

Η Ρωσία κατέγραψε 8.855 νέα κρούσματα και 197 θανάτους από την πανδημία του κορωνοϊού, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου.

Μετά και τα σημερινά στοιχεία, η Ρωσία διαθέτει τον 3ο μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών -μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία- καθώς και τον 14ο υψηλότερο αριθμό νεκρών, παγκοσμίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην περιοχή της Μόσχας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν αναρρώσει πάνω από 221.000 ασθενείς.