Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το γραφείο του Τούρκου προέδρου χθες το βράδυ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας επικοινώνησαν τηλεφωνικά και συζήτησαν για τα μέσα με τα οποία θα βελτιώσουν τις σχέσεις τους.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε την παραμονή της συνόδου της G20, όπου προεδρεύει η Σαουδική Αραβία, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ριάντ. Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία σήμερα, στις 15:00 ώρα Ελλάδας, μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν και ο βασιλιάς Σαλμάν συμφώνησαν να αφήσουν ανοικτούς τους διαύλους διαλόγου, προκειμένου να βελτιώσουν τις διμερείς σχέσεις και να διευθετήσουν τα προβλήματα», επισήμανε η τουρκική προεδρία.

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία βρίσκονται σε αντιπαράθεση για σειρά ζητημάτων, μεταξύ άλλων την πολιτική που ακολουθούν στις συρράξεις στη Λιβύη και τη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ένταση στις σχέσεις τους οξύνθηκε μετά τη δολοφονία, το 2018, του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.