Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024, εάν αποφάσιζε να είναι υποψήφιος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Morning Consult για λογαριασμό της αμερικανικής έκδοσης του Politico, έδειξε ότι τον Τραμπ στηρίζει το 53% των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και όσους αυτοπροσδιορίζονται ανεξάρτητοι αλλά βλέπουν θετικά τους Ρεπουμπλικανούς.

Ποσοστό της τάξης του 12% εκφράζει την προτίμησή του για τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ενώ ο μεγαλύτερος γιος του Τραμπ, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, συγκεντρώνει ποσοστό 8%.

Τουλάχιστον 45% από τους Ρεπουμπλικανούς που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, δεν εγκρίνει την απόδοσή του κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας του.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά από έρευνα της εταιρείας Seven Letter Insight, που δείχνει ότι το 66% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων θα στηρίξει τον Τραμπ αν είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2024, ενώ το 38% θέλει ο Πρόεδρος «να αρνηθεί να παραδώσει την εξουσία και να παραμείνει στον Λευκό Οίκο».

Στην ερώτηση εάν ο Τραμπ θα πρέπει να διεκδικήσει τη νίκη του στις εκλογές στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, το 63% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων συμφωνεί, όπως και το 40% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!