Υπέρ της επιβολής εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πετρέλαιο το οποίο εξάγει η Ρωσία είναι το Βερολίνο, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.

Η Γερμανία, δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, είναι πλέον «έτοιμη» να ανταπεξέλθει χωρίς να αγοράζει αργό από τη Ρωσία για αρκετά χρόνια.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, νέες συμφωνίες για την προμήθεια αργού μείωσαν κατά πολύ την εξάρτηση του Βερολίνου από τη Μόσχα όσον αφορά τον εφοδιασμό με αργό, εξήγησε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το μερίδιο του πετρελαίου της Ρωσίας που καταναλώνεται στη Γερμανία έπεσε από το 35% στο 12% μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες.

Μετά το γερμανικό «ναι» στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, η πίεση αυξάνεται για τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, που επικρίνονται πως καθυστερούν να μειώσουν την εξάρτησή τους και να συναινέσουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε έκτακτη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ (σ.σ. προγραμματίζεται να αρχίσει στις 15:00 τοπική ώρα, δηλ. στις 16:00 ώρα Ελλάδας), αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων η επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.