Στο υψηλότερο ποσοστό της τελευταίας πενταετίας έχει φθάσει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Άνγκελας Μέρκελ σύμφωνα με  δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα – Πέμπτη, όμως ο σχηματισμός κυβέρνησης δεν αναμένεται να είναι εύκολος καθώς ο κυβερνητικός εταίρος της, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες, εμφανίζουν πτώση της δημοτικότητάς τους.

Η δημοσκόπηση, η οποία έγινε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ARD, φέρει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) να προηγούνται με ποσοστό 40%, δέκα μονάδες μπροστά από το δεύτερο κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) που συγκεντρώνουν 30%. Το 40% είναι το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για την CDU από τα τέλη του 2007.

Η δημοτικότητα της καγκελαρίου επίσης δεν δείχνει να μειώνεται. Αν οι Γερμανοί ψήφιζαν για καγκελάριο κατά τον τρόπο που γίνονται προεδρικές εκλογές σε άλλες χώρες, η Μέρκελ θα κέρδιζε άνετα συγκεντρώνοντας 53% έναντι 36% για τον Περ Στάινμπρουκ, τον πρώην υπουργό Οικονομικών και υποψήφιο του SPD για την καγκελαρία.

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση είπαν ότι η αποκάλυψη ότι ο Στάινμπρουκ κέρδισε μεγάλα χρηματικά ποσά από δημόσιες ομιλίες του ενδέχεται να τον ζημιώσει ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν το 2013.

Η μεγαλύτερη απειλή για την Μέρκελ είναι η συνεχιζόμενη πτώση των Ελευθέρων Δημοκρατών (FDP) που σύμφωνα με τη δημοσκόπηση βρίσκονται στο 4%, κάτω δηλαδή από το όριο του 5% που θα τους επέτρεπε να μπουν στη Βουλή. Αντιθέτως οι Πράσινοι, ο πιθανότερος ήσσων εταίρος του SPD σε μια κεντροαριστερή κυβέρνηση, έχουν ανέβει στο 14%, κερδίζοντας τρεις μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr