Διαδηλωτές απέκλεισαν δρόμους και βιομηχανικές περιοχές σε ορισμένες περιοχές της Γαλλίας την Παρασκευή (14/4), καθώς το Συνταγματικό Συμβούλιο ετοιμάζεται να εκδώσει την ετυμηγορία του για τα αντιδημοφιλή σχέδια του Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη.

">

Η πρόσβαση στα κέντρα των πόλεων της Μασσαλίας και της Ρουέν ήταν περιορισμένη και μια βιομηχανική περιοχή στη Χάβρη και άλλες τοποθεσίες κοντά στο Στρασβούργο και τη Λιλ αποκλείστηκαν.

Αν πρόκειται να ψηφίσετε το κόμμα «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη και απαγορευθεί η συμμετοχή του στις εκλογές, θα ψηφίζατε ΣΥΡΙΖΑ για να «τιμωρήσετε» την κυβέρνηση;

  • Ναι (23%, 4.118 Votes)
  • Όχι (66%, 11.893 Votes)
  • Ίσως ναι (5%, 816 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 133 Votes)
  • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ (6%, 1.033 Votes)

Σύνολο ψήφων: 17.993

Loading ...

Στο Παρίσι, ένοπλα ΜΑΤ βρίσκονταν σε επιφυλακή κοντά στο αυστηρά φυλασσόμενο κτίριο του Συνταγματικού Συμβουλίου, ενός εννεαμελούς σώματος που αποφασίζει εάν η νομοθεσία είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα. Όλες οι διαδηλώσεις απαγορεύτηκαν στην περιοχή, ορισμένοι σταθμοί του μετρό έκλεισαν και τοποθετήθηκαν οθόνες ασφαλείας ύψους τριών μέτρων.

Το συμβούλιο θα ανακοινώσει αργά το απόγευμα της Παρασκευής εάν έχει εγκρίνει τις αλλαγές του Μακρόν στις συντάξεις, αφού η πρωθυπουργός, Ελισάβετ Μπορν, ζήτησε την άποψή του. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι αυτό θα μπορούσε να θέσει τέλος σε μήνες διαμαρτυριών σχετικά με τα σχέδια του Μακρόν να αυξήσει την ελάχιστη ηλικία συνταξιοδότησης.