Η ώρα της «κρίσης» στη Γαλλία: Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου για το συνταξιοδοτικό

Σήμερα κρίνεται η νομιμότητα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης Μακρόν

Η ώρα της «κρίσης» στη Γαλλία: Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Συνταγματικού Συμβουλίου για το συνταξιοδοτικό

Την επομένη της δωδέκατης ημέρας μαζικών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων στη Γαλλία για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, οι ελπίδες πλέον των διαδηλωτών στρέφονται στο Συνταγματικό Συμβούλιο, που θα αποφασίσει σχετικά με τη νομιμότητα του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας θα αποφασίσει ως προς το αν ήταν συμβατές προς το γαλλικό Σύνταγμα οι διαδικασίες που ακολούθησε η κυβέρνηση στο ζήτημα της αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, αλλά και ως προς το αν είναι εφικτή η διενέργεια δημοψηφίσματος επί του ζητήματος, όπως έχουν ζητήσει τα κόμματα της αριστερής αντιπολίτευσης.

Σχεδόν 380.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν χθες, Πέμπτη (13/04) πορεία στη Γαλλία για την 12η ημέρα διαμαρτυρίας κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, “περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο” για το συνδικάτο CGT, μια κινητοποίηση σε ύφεση στις περισσότερες πόλεις της χώρας.

Όμως δεν τα παρατάνε. Αντέχουν και διαδηλώνουν επανειλημμένα στους δρόμους των μεγάλων γαλλικών πόλεων για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, με τα επεισόδια και τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας να είναι πια καθημερινότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον γύρο του κόσμου έκαναν μάλιστα εικόνες των διαδηλωτών, οι οποίες, χθες εισέβαλαν για λίγο στα κεντρικά γραφεία της Louis Vuitton στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, ενώ τις προηγούμενες ημέρες, μικρές ομάδες μπήκαν σε κτίρια που στεγάζονταν τα γραφεία της BlackRock και της Natixis.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.