Ο θάνατος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, σε ηλικία 82 ετών, έφερε στην επιφάνεια το ειδύλλιό του, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, το οποίο στις αρχές των 60s είχε απασχολήσει όχι μόνο τον ελληνικό αλλά και τον διεθνή Τύπο, που έγραφε για τον έρωτα του «πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly»

Σύμφωνα με μια εκδοχή της ιστορίας, ο έρωτας του τότε πρίγκιπα για τη βασίλισσα του θεάτρου, ή τουλάχιστον η φημολογία γύρω από αυτόν, ξεκίνησε το 1959, όταν ο Κωνσταντίνος είχε πάει, μαζί με τις αδερφές του, να δουν την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην παράσταση «Τόπος στα νιάτα» και, αμέσως μετά το τέλος της, στα παρασκήνια του Θεάτρου Μουσούρη για να τη συγχαρούν. Και εξελίχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 στη Ρώμη, όπου φέρεται να έζησαν παθιασμένες στιγμές.

">

Ένα μυστικό ψηλά στον Υμηττό

Λέγεται ότι ο ερωτευμένος τότε πρίγκιπας τής έστελνε καθημερινά στο θέατρο ένα μπουκέτο κίτρινα τριαντάφυλλα με την υπογραφή «Κώστας». Ή ότι το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό» αναφερόταν στα μυστικά ραντεβού που έδιναν σε ένα εξοχικό κιόσκι, στο βουνό.

Λέγεται ότι το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό» αναφερόταν στα μυστικά ραντεβού που έδιναν σε ένα εξοχικό κιόσκι, στο βουνό.