Με δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των Σκοπίων, Μίλε Μποσνιακόφκσι, απάντησε στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τον αγώνα της εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας με την αντίστοιχη της Λετονίας, όπου η ποδοσφαιρική ομάδα της γειτονικής χώρας εμφανίστηκε στα «σούπερ» της τηλεόρασης ως «Μακεδονία». Ο αγώνας έγινε στις 21 Μαρτίου στο στάδιο «Φίλιππος ο Β’».

«Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας» δήλωσε ο κ. Μποσνιακόφσκι, «ήδη πριν από δύο εβδομάδες ενημέρωσε μέσω της Κρατικής Αρχής Αθλητισμού και Νεολαίας όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ότι πρέπει να αρχίσει η διαδικασία αλλαγής ονομάτων σε συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Και πρόσθεσε: «Αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη για τις εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων που εκπροσωπούν τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι και «στο ζήτημα του ονόματος του σταδίου, η διαδικασία αλλαγής του έχει επίσης ξεκινήσει. Η δημόσια υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του σταδίου ξεκίνησε τη διαδικασία για την αλλαγή του ονόματος, ώστε να είναι σε συμμόρφωση με τη Συμφωνία των Πρεσπών».