Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι πέρασαν 25 χρόνια από τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα στα ανατολικά της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι ο πόνος των μαρτύρων της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα είναι ακόμα νωπός.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε βίντεο-μήνυμα στο πρόγραμμα για τη μνήμη των μαρτύρων της γενοκτονίας.

“Είναι ακόμα νωπός ο πόνος μας για τους μάρτυρες της γενοκτονίας της Σρεμπρένιτσα μετά από 25 χρόνια. Η γενοκτονία αυτή είναι μια από τις σελίδες του πόνου και της ντροπής στην ιστορία. Αισθανόμαστε τον πόνο κάθε φορά που εντοπίζονται οι μαζικοί τάφοι”.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε αναφορά στα λόγια του πρώην πρόεδρου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Αλίγια Ιζετμπέγκοβιτς ότι δεν πρέπει να ξεχαστεί η γενοκτονία διότι η γενοκτονία που θα ξεχαστεί μπορεί να επαναληφθεί.

“Δεν θα ξεχάσουμε τους μάρτυρες μας και τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα και θα παρακολουθούμε από κοντά τις δολοφονίες και τις σφαγές που διαπράχθηκαν κατά των Βοσνίων αδελφών μας και δεν θα τους αφήσουμε μόνους για να αποκτούν τα δικαιώματα τους” είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν πήραν μάθημα από τη γενοκτονία και έχουν ανησυχίες λόγω των δηλώσεων των Ευρωπαίων πολιτικών κατά του ισλάμ και τους ξένους.

Ο κ. Ερντογάν προσέλκυσε την προσοχή στις ευθύνες του καθενός για να μην ξανασυμβούν τέτοιου είδους γενοκτονίες και είπε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Είμαστε οι εκπρόσωποι ενός πολιτισμού που έχει δώσει καλά παραδείγματα ανοχής και ειρήνης για αιώνες. Δεν επιτρέπουμε τις διαφορές απόψεων να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και να προκαλούν εθνοτικές, πολιτιστικές και σεχταριστικές διαιρέσεις. Θέλω να υπογραμμίσω ότι η στήριξη της Τουρκίας θα συνεχίσει για πάντα προς τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και εύχομαι συγχώρεση από τον Αλλάχ για τους μάρτυρες της γενοκτονίας” είπε ο ΠτΔ.