“Αυτό που συνέβη στην Κύπρο μας δείχνει ότι η Ευρώπη δύο ταχυτήτων είναι πιθανή οποιαδήποτε στιγμή” δήλωσε ο πρόεδρος της Ρουμανίας Τράιαν Μπασέσκου τονίζοντας ότι ποτέ δεν θα δεχθεί παρόμοια μέτρα στη χώρα του.

“Είναι καίριας σημασίας η επιτάχυνση της διαδικασίας ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στη Ρουμανία. Και το λέω ενώπιον ανθρώπων που μπορούν εύκολα να το καταλάβουν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ταραγμένη. Αποφάσεις όπως αυτή για την Κύπρο θα ήταν αδύνατο να τις φανταστεί κανείς λίγα χρόνια πριν” υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρουμανίας.

“Σε ό,τι με αφορά, τουλάχιστον, σας εγγυώμαι ότι ποτέ δεν θα ασπαστώ τέτοια μέτρα και ποτέ δεν θα αποδεχθώ τέτοια μέτρα” ανέφερε ο κ. Μπασέσκου σε ομιλία του στο ετήσιο Συνέδριο Νομικών, στο Βουκουρέστι.

“Παρ΄ όλα αυτά, αυτό που συνέβη στην Κύπρο μας έδειξε ότι συχνά αμφισβητούνται αρχές, οι οποίες διακηρύσσονταν επί χρόνια. Ακόμη περισσότερο μας δείχνει ότι η δομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ακόμη εύθραυστη και ότι η Ευρώπη δύο ταχυτήτων είναι ακόμη πιθανή” τόνισε ο Ρουμάνος πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr