Στις 16 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί αιφνιδιαστική συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Γιατί; Για να συμφωνηθεί ο διαμοιρασμός των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Κύπρο!

Αιφνιδιαστικά κι ενώ τίποτα δεν προοιώνιζονταν κάποια συνάντηση μεταξύ του προέδρου και του… ψευτοπροέδρου ο Ν.Αναστασιάδης δέχθηκε να συναντήσει τον Μ.Ακιντζί λίγο μετά τις δηλώσεις του τελευταίου, ότι “Θα κάνει και η Τουρκική Δημοκρατία της Νορείου Κύπρου γεωτρήσεις και να μην τολμήσουν να μας εμποδίσουν οι Ελληνοκύπριοι”.

Οι απειλές έπιασαν και αμέσως ο Ν.Αναστασιάδης-άλλο που δεν ήθελε-έσπευσε να συναντήσει τον Μ.Ακιντζί!

Ουσιαστικά από σήμερα η υπόθεση κοιτάσματα εισέρχεται σε νέα φάση, αφού η Κύπρος υποκύπτει στον τουρκικό εκβιασμό καθώς αποδείχθηκε ότι είχε μείνει μόνη της: Ούτε το Ισραήλ, ούτε η Ιταλία, ούτε η Γαλλία, ούτε καν η Ελλάδα μπορούσε να εγγυηθεί βοήθεια και προστασία.

Η συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί είναι η πρώτη που θα έχουν οι δύο ηγέτες μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντάνα τον περασμένο Ιούλιο.

Λίγες μόλις ώρες μετά με νέα NAVTEX εξέδωσε η Αγκυρα με την οποία «δεσμεύει» για ασκήσεις περιοχή νότια της Κύπρου σε απόσταση 35 χλμ από το Ακρωτήρι Λεμεσού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τη νέα NAVTEX η Αγκυρα δεσμεύει για τρεις ώρες, από τις 13:00 έως τις 16:00 την ερχόμενη Τετάρτη περιοχή περίπου 6.000 τετρ. χιλιομέτρων η οποία περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των τεμαχίων 6 και 7 της Κυπριακής ΑΟΖ.