Το καθάρισμα του ψυγείου είναι βαρετό, όμως συμβάλει στην καλή υγεία καθώς εξαλείφονται μικροοργανισμοί , βακτήρια και υπολείμματα τροφίμων.

Δείτε τι να κάνετε:

Αδειάστε το ψυγείο

Μπορείτε να το κάνετε αυτό ταυτόχρονα ή τμηματικά. Αφήστε ελεύθερες δύο περιοχές για την τοποθέτηση αντικειμένων: μία περιοχή για πράγματα που πρέπει να πεταχτούν και μια άλλη περιοχή για αντικείμενα που πρέπει να τοποθετηθούν ξανά στο ψυγείο. Οτιδήποτε πρέπει να πεταχτεί πηγαίνει κατευθείαν στα σκουπίδια.

Πετάξτε τα χαλασμένα τρόφιμα

Εάν το ψυγείο σας είναι βρώμικο ή έχει υπολείμματα φαγητού κολλημένα στα ράφια με ένα υγρό πανί, σκουπίστε το κάτω μέρος των αντικειμένων και καθαρίστε επίσης τυχόν βρωμιές ή πιτσιλιές στα πλάγια. Καθαρίστε, επίσης, τα δοχεία ώστε όταν μπουν ξανά στο ψυγείο να λάμπουν.

Καθαρίστε το εσωτερικό του ψυγείου

Εάν μπορείτε να αφαιρέσετε ράφια και συρτάρια, κάντε το. Ψεκάστε το εσωτερικό του ψυγείου με ένα διάλυμα από ξύδι και νερό και αφήστε το να μουλιάσει όπου χρειαστεί για να μαλακώσουν οι τροφές και οι λεκέδες.Πλύνετε τα ράφια και τα συρτάρια που έχουν αφαιρεθεί με ζεστό σαπουνόνερο και αφήστε τα στην άκρη να στεγνώσουν. Επιστρέψτε στο ψυγείο και σκουπίστε τα όλα με ένα πανί ώστε να είναι καθαρά και στεγνά.

Τακτοποίηση των τροφίμων

Στεγνώστε τα ράφια και τα συρτάρια και επιστρέψτε τα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε όλα τα πρόσφατα καθαρισμένα αντικείμενα πίσω στο ψυγείο στις αντίστοιχες περιοχές τους όπως αναφέρει σε άρθρο η ιστοσελίδα apartmenttherapy-com.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάντε ένα βήμα πίσω και θαυμάστε το πεντακάθαρο ψυγείο σας!