Στις περισσότερες οικογένειες τυχαίνει να περισσεύει φαγητό για την επόμενη ημέρα, όμως ο τρόπος που θα το ζεστάνετε παίζει τεράστιο ρόλο.

Πιο συγκεκριμένα όταν πρόκειται για μακαρόνια, ρύζι ή κρέας, τότε η διαχείρισή του θα πρέπει να είναι λίγο διαφορετική.

Αναλυτικά:

Μακαρόνια

Βάλτε σε ένα τηγάνι λίγο νερό ώστε να καλυφθεί ο πάτος, ρίξτε τα μακαρόνια και λίγο λάδι και ανακατέψτε για 3-5 λεπτά. Είναι έτοιμα και μοιάζουν σχεδόν με φρεσκομαγειρεμένα.

Κοτόπουλο και άλλα στεγνά κρέατα

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είστε υπομονετικοί για να μην σας ξεραθεί το κρέας. Βάλτε το σε ένα ταψί στον φούρνο και ζέστανε το στους 200-250 βαθμούς για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά βάλτε το σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι και ζέστανε το για 1-2 λεπτά φροντίζοντας να το γυρίσετε και από τις δύο μεριές.

Ρύζι

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βάλτε το ρύζι που σας έχει περισσέψει σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ζεστάνετέ το σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατέψτε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει στο τηγάνι. Αποφύγετε τον φούρνο μικροκυμάτων γιατί το πιθανότερο είναι ότι θα ξεραθεί.