Γιώργος Μαζωνάκης: Η σπάνια συνέντευξη το 1993 στην Πάτρα (βίντεο)
Ο 21χρονος τραγουδιστής λίγο μετά τον πρώτο του δίσκο, πριν γίνει ο «Μαζώ»
Newsroom | email: info@pronews.gr
Ένα σπάνιο βίντεο από την Πάτρα δείχνει τον Γιώργο Μαζωνάκη σε ηλικία 21 ετών, λίγο μετά την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου και πριν γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 1993 από τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Ρηγόπουλο. Εκείνη την περίοδο ο Μαζωνάκης βρισκόταν ακόμη στην αρχή της καριέρας του, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, «Μεσάνυχτα και κάτι».
Η Πάτρα είχε σημαντικό ρόλο στα πρώτα επαγγελματικά του βήματα. Ο ίδιος είχε αναφέρει αργότερα ότι είχε φτάσει στην πόλη με την πρόθεση να μείνει μόλις δεκαπέντε ημέρες, όμως τελικά παρέμεινε για τρία χρόνια.
Η επαρχία αποτέλεσε για εκείνον ένα σημαντικό σχολείο. Σε αντίθεση με τα αθηναϊκά νυχτερινά κέντρα, όπου ένας νέος τραγουδιστής μπορούσε να εμφανιστεί για λίγα μόνο τραγούδια, στην επαρχία χρειαζόταν να γνωρίζει μεγάλο ρεπερτόριο και να μπορεί να κρατήσει ένα ολόκληρο πρόγραμμα.
«Από την Πάτρα ξεκίνησε όλο το στόρι του Μαζωνάκη», είχε πει χαρακτηριστικά αρκετά χρόνια αργότερα.
Το καλοκαίρι του 1992, ενώ εμφανιζόταν σε νυχτερινό κέντρο της πόλης, άνθρωποι της PolyGram τον άκουσαν και του πρότειναν συνεργασία. Έναν χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος.
Στο βίντεο του 1993 εμφανίζεται ένας νεαρός καλλιτέχνης, αρκετά διαφορετικός στην εικόνα από τον Μαζώ που θα γνώριζε το κοινό τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, ήδη από τότε μιλούσε για τη σημασία της εικόνας, των ρούχων και της παρουσίας ενός καλλιτέχνη.
Η συνέχεια ήρθε γρήγορα. Το 1994 κυκλοφόρησε το «Με τα μάτια να το λες» και ακολούθησαν τραγούδια που συνδέθηκαν με την πορεία του, όπως το «Ανήκω σε μένα», το «Μου λείπεις», το «Παιδί της νύχτας» και το «Μπροστά σ’ ένα μικρόφωνο».
Σε εκείνη την παλιά συνέντευξη, ο Μαζωνάκης είχε μιλήσει και για τις επιλογές και τα λάθη του: «Δεν μετανιώνω για τίποτα από ό,τι έχω κάνει. Είτε καλές είτε κακές εμπειρίες, είναι δικές μου, κάνω όμως πιο σωστές επιλογές όσο μεγαλώνω».
Για τη μεγαλύτερη αδυναμία του είχε αναφέρει το τσιγάρο: «Η πιο μεγάλη μου αδυναμία ήταν το τσιγάρο», προσθέτοντας πως κατάφερε τελικά να το κόψει.