Με άνοια διαγνώστηκε ο -μεταξύ άλλων- πρωταγωνιστής της αμερικανικής ταινίας «Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει», Μπρούς Γουίλις, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Όπως αναφέρει η DailyMail, ο 67χρονος Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια μετά τη μάχη του με την αφασία, η οποία προκαλεί εγκεφαλικές διαταραχές.

Πρόκειται για επιδείνωση της υγεία τους, η οποία προκαλεί προβλήματα και στις ικανότητές του να μιλήσει και να επικοινωνήσει.

Η δήλωση, από τα παιδιά του, τη σύζυγό του Emma Heming και την πρώην σύζυγό του Demi Moore και αναρτήθηκε στον ιστότοπο του The Association for Frontotemporal Degeneration, έγραφε: «Η οικογένειά μας ήθελε να ξεκινήσει εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη έκρηξη αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών. έχουν λάβει όλα από τότε που μοιράστηκαν την αρχική διάγνωση του Bruce.

">

Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια

Η μετωποκροταφική άνοια είναι ένας «όρος-ομπρέλα για μια ομάδα εγκεφαλικών διαταραχών που επηρεάζουν κυρίως τους μετωπιαίους και κροταφικούς λοβούς του εγκεφάλου.

Αυτές οι περιοχές του εγκεφάλου συνδέονται γενικά με την προσωπικότητα, τη συμπεριφορά και τη γλώσσα».