Υλικά συνταγής
1 κιλό φύλλο κρούστας
2 ποτήρια βούτυρο
για τη γέμιση
½ κιλό καρυδόψιχα κοπανισμένη
2 κ.σ. ζάχαρη
2κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
2 κ.σ. κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη και μερικά γαρύφαλλα καρφί για να βάλουμε πάνω στο φύλλο
για το σιρόπι
3 φλιτζ. ζάχαρη
¾ φλιτζ. μέλι
2 φλιτζ. νερό
6 γαρύφαλλα
1 κανέλα (ξύλο)
½ λεμόνι (ο χυμός του)
1 λεμόνι (η φλούδα του)
Διαδικασία συνταγής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε 1 φύλλο, το βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε έτσι με άλλα 3 φύλλα, βουτυρώνουμε πάντα κάθε φύλλο. Βάζουμε γέμιση περίπου 2 κ.σ. και συνεχίζουμε με άλλα 3 φύλλα (βουτυρώνουμε κάθε φύλλο).
Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση, κρατώντας 2-3 κουταλιές.
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ