Υλικά συνταγής

1 κιλό φύλλο κρούστας

2 ποτήρια βούτυρο

για τη γέμιση

½ κιλό καρυδόψιχα κοπανισμένη

2 κ.σ. ζάχαρη

2κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 κ.σ. ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο

2 κ.σ. κανέλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

½ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη και μερικά γαρύφαλλα καρφί για να βάλουμε πάνω στο φύλλο

για το σιρόπι

3 φλιτζ. ζάχαρη

¾ φλιτζ. μέλι

2 φλιτζ. νερό

6 γαρύφαλλα

1 κανέλα (ξύλο)

½ λεμόνι (ο χυμός του)

1 λεμόνι (η φλούδα του)

Διαδικασία συνταγής

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε 1 φύλλο, το βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε έτσι με άλλα 3 φύλλα, βουτυρώνουμε πάντα κάθε φύλλο. Βάζουμε γέμιση περίπου 2 κ.σ. και συνεχίζουμε με άλλα 3 φύλλα (βουτυρώνουμε κάθε φύλλο).

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση, κρατώντας 2-3 κουταλιές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ