Είναι γνωστό, οι περισσότεροι από εμάς, αγοράζουμε τα αυγά σε ποσότητα, και όπως είναι λογικό ενδέχεται κάποια στιγμή να ξεχάσουμε πόσο καιρό τα έχουμε στο ψυγείο.

Ένας απλός τρόπος για να διαπιστώσουμε αν ένα αυγό είναι κατάλληλο για φαγητό ή όχι.

Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα το αυγό.

Αν αυτό βυθιστεί και ακουμπήσει τον πάτο της μικρής κατσαρόλας, τότε είναι φρέσκο και κατάλληλο για να φαγωθεί.

Αν πάλι βυθιστεί και δεν φτάσει μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, σημαίνει ότι πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Τέλος, αν επιπλεύσει στο νερό, τότε είναι μπαγιάτικο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, ο λόγος που επιπλέει είναι αέρια που έχουν μαζευτεί μέσα από το κέλυφος.