Το καρπούζι αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα ελληνικά φρούτα του καλοκαιριού, καθώς τρώγεται από μικρούς κι μεγάλους.

Είναι δροσιστικό και γλυκό και μας βοηθάει να αντεπεξέλθουμε στις υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος, παράλληλα όμως είναι και μια άκρως θρεπτική τροφή, που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι το καρπούζι δεν είναι ελληνική λέξη, αλλά προέρχεται από την τουρκική λέξη karpuz. Η επιστημονική ονομασία του φρούτου είναι «Κίτρουλλος ο εριώδης» και η ελληνική λέξη για το καρπούζι είναι «υδροπέπων» ή υδροπεπόνι, από την αγγλική water-melon. Η τουρκική λέξη karpuz προέρχεται από την περσική xarbuz(a).