Η σοκολάτα Toblerone, αποφάσισε να αφαιρέσει την απεικόνιση της κορυφής του βουνού Matterhorn από τη συσκευασία της καθώς μέρος της παραγωγής της σοκολάτας θα μεταφερθεί από την Ελβετία στη Σλοβακία.

Ειδικότερα, η δημοφιλής σοκολάτα θα έχει νέο σήμα στη συσκευασία της ενώ σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια αμερικανική εταιρεία Mondelez, η εικόνα του βουνού ύψους 4.478 μέτρων θα αντικατασταθεί από ένα σχέδιο μιας απλής βουνοκορφής.

Ήδη από το 2017 ίσχυαν αυστηροί κανόνες για την «ελβετικότητα» της σοκολάτας. Ο ελβετικός νόμος ορίζει ότι μόνο τα γαλακτοκομικά προϊόντα, που παρασκευάζονται ολοκληρωτικά μέσα στη χώρα μπορούν να φέρουν τα εθνικά σύμβολα ή άλλες ελβετικές εικόνες.

Σε μια δήλωση στο BBC, η Mondelez είπε ότι μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός χώρας για να «ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση παγκοσμίως και να αναπτύξει την επωνυμία Toblerone για το μέλλον».

Πρόσθεσε ότι η νέα συσκευασία θα περιλαμβάνει μια «χαρακτηριστική νέα γραμματοσειρά και λογότυπο Toblerone που αντλούν περαιτέρω έμπνευση από τα αρχεία Toblerone και την υπογραφή του ιδρυτή μας, Tobler».

Η Toblerone, η σοκολάτα σε σχήμα βουνού από ελβετικό γάλα με μέλι και μαντολάτο αμυγδάλου, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1908 στη Βέρνη.

Ωστόσο μόλις το 1970 έκανε το ντεμπούτο της η «οδοντωτή» σιλουέτα του Matterhorn στη συσκευασία.

Η εταιρεία Mondelez είπε ότι η Βέρνη ήταν «σημαντικό μέρος της ιστορίας μας και θα συνεχίσει να είναι έτσι για το μέλλον».

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που η Tonblerone αλλάζει. Το 2016,προκλήθηκε διαμάχη όταν η εταιρεία άλλαξε το σχέδιο της πλάκας σοκολάτας, αφαιρώντας τα διακριτικά τριγωνικά κομμάτια σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει το κόστος.

Ωστόσο, μετά από πολλές επικρίσεις, δύο χρόνια αργότερα η εταιρεία επέστρεψε στην αρχική της μορφή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!