Αρκετοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι αν πλύνουν το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν, θα προστατευθούν από τροφιμογενείς ασθένειες, ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Γενικότερα καλό θα είναι όταν μαγειρεύουμε κοτόπουλο να φοράμε πάντα γάντια.

Παράλληλα, είναι απαγορευτικό να πλένουμε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουμε, καθώς με αυτό τον τρόπο θα μεταφερθούν πολλά βακτήρια τόσο στα χέρια μας εάν έρθουν σε επαφή όσο και στον πάγκο της κουζίνας μας, καθώς επίσης και σε άλλα σκεύη.

Υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση που επιλέξουμε να το πλύνουμε, ακόμη και μέσω του νερού που πέφτει στο νεροχύτη να γίνει διασπορά βακτηρίων.

Ιδιαίτερα σημαντικό επίσης, είναι εάν τεμαχίσουμε το κοτόπουλό μας, να πλύνουμε σχολαστικά το μαχαίρι και το πιάτο που το έχουμε κόψει, καθώς επίσης να αποστειρώσουμε και τα χέρια μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα κρεοπωλεία και σούπερ μάρκετ υπάρχει ξεχωριστή μηχανή που κόβουν το κοτόπουλο. Το πιο ασφαλές που θα μπορούσαμε να κάνουμε, είναι με το που βγάλουμε το κρέας μας από την συσκευασία του, να το μαγειρεύουμε αμέσως.