Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έδωσε την συγκατάθεσή της για να εκτεθούν σε δημόσια θέα και στη συνέχεια να δημοπρατηθούν τα αμύθητης αξίας κοσμήματα της πρώην Πρώτης Κυρίας της χώρας, Ιμέλντα Μάρκος. Η προκλητική Ιμέλντα Μάρκος το διάστημα που ο σύζυγός της δικτάτορας Φερδινάντο Μάρκος κυβερνούσε την χώρα, από το 1972 μέχρι την ανατροπή του το 1986, είχε γίνει γνωστή για την φανταχτερή ζωή που ζούσε έχοντας στην κατοχή της πολύτιμα κοσμήματα, πανάκριβες τουαλέτες, αξεσουάρ επώνυμων οίκων καθώς και μια συλλογή από 4.000 ζευγάρια παπούτσια!

Τώρα, η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έδωσε την έγκρισή της για να δημοπρατηθούν τα κοσμήματα της Μάρκος, τα οποία έχουν ανυπολόγιστη αξία, αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο ένα διαμάντι 25 καρατίων σε σχήμα βαρελιού εκτιμάται πως αξίζει πέντε εκατομμύρια δολάρια ενώ μια διαμαντένια τιάρα του οίκου Cartier είχε εκτιμηθεί στο παρελθόν ότι αξίζει από 30.000 μέχρι 50.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian διεθνείς εμπειρογνώμονες έχουν υπολογίσει ότι τα κοσμήματα της χήρας του Φερδινάντο Μάρκος αξίζουν, τουλάχιστον, ένα δισεκατομμύριο πέσος, δηλαδή 21 εκατομμύρια δολάρια!

Ο Andrew de Castro, πρόεδρος της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί στην χώρα για την ανάκτηση του παράνομου πλούτου που είχε στην κατοχή της η οικογένεια του δικτάτορα, δήλωσε την Δευτέρα πως ελπίζει ότι η επιτροπή θα ολοκληρώσει το έργο της πριν τον Ιούνιο, οπότε και λήγει η θητεία του σημερινού προέδρου της χώρας Μπενίνιο Ακίνο καθώς και η θητεία των μελών της παραπάνω επιτροπής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα τμήμα από τα πολύτιμα κοσμήματα της Ιμέλντα Μάρκος κατασχέθηκαν στο προεδρικό μέγαρο, μετά την ανατροπή του δικτάτορα το 1986, ενώ κάποια από αυτά κατασχέθηκαν στο αεροδρόμιο της Μανίλας και ορισμένα στη Χαβάη, όπου είχε καταφύγει η οικογένεια. Τα κοσμήματα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής για την ανάκτηση του παράνομου πλούτου των Μάρκος, είναι η «απόδειξη» για τις προτεραιότητες που είχε ο δικτάτορας κατά την διάρκεια της «βασιλείας» του.