Στους περισσότερους αν όχι σε όλους μας, έχει τύχει να αγοράσουμε από κάποιο μαγαζί ή να φτιάξουμε μόνοι στο σπίτι μας, τον αγαπημένο μας παγωμένο καφέ, και εκείνος μετά από λίγο να… «νερώσει».

​Κι όμως, υπάρχει λύση να το αντιμετωπίσετε.

Δείτε πώς μπορείτε να έχετε πάντα τον πιο δροσερό καφέ χωρίς να σας αραιώνει από τα πολλά παγάκια.

Φραπέ

Με τον φραπέ τα πράγματα είναι αρκετά απλά και εύκολα. Αυτό οφείλεται στο ότι όταν φτιάχνετε τον φραπέ σας θα το κάνετε με παγωμένο νερό και θα βάλετε λιγότερα παγάκια. Έτσι διατηρείται κρύος για αρκετή ώρα.

Φρέντο εσπρέσο ή καπουτσίνο

Το συγκεκριμένο είδος καφέ βγαίνει ζεστό από την εσπρεσιέρα χρειάζεται κάποιο κόλπο για να μην αραιώνει στη διαδικασία κρυώματός του. Αυτό που πρέπει αρχικά να κάνετε είναι να χτυπήσετε το ζεστό εσπρέσο με το μιξεράκι του φραπέ (αν δεν έχετε ειδικό μιξεράκι για εσπρέσο) με 2 παγάκια.

​Όμως κάπου εδώ μπορεί να έρθει σιγά – σιγά το αραίωμα του καφέ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​Η λύση είναι εξής: Μπορείτε να φτιάξετε έναν εσπρέσο και να γεμίσετε με αυτόν μια παγοθήκη. Βάλτε την στην κατάψυξη και κάθε φορά που νιώθετε πως ο καφές σας πάει να ζεσταθεί ρίξτε του 2-3 παγάκια εσπρέσο. Έτσι δεν πρόκειται να αραιώσει με τίποτα μιας και όταν λιώσουν τα παγάκια θα είναι καφές και όχι νερό.