Το αλεύρι αποτελεί αναπόσπαστο τρόφιμο της καθημερινής διατροφής μας, καθώς είναι το κύριο συστατικό του ψωμιού, της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής γενικότερα.

Επίσης, το χρησιμοποιούμε ως συστατικό για το ψήσιμο, το τηγάνισμα του κρέατος, των θαλασσινών, των λαχανικών, αλλά και για να δέσουμε σάλτσες και σούπες. Ωστόσο, έχει πολλές ακόμα χρήσεις, εκτός κουζίνας, κι εμείς σας παρουσιάζουμε τρεις από αυτές…

Ξηρό σαμπουάν: Λίγο αλεύρι είναι αρκετό για να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται φρεσκολουσμένα. Βάλτε μία πρέζα αλεύρι στο τριχωτό της κεφαλής σας και θα δείτε ότι σε λίγη ώρα θα έχει απορροφήσει τα περίσσεια έλαια. Πριν το χρησιμοποιήσετε κοσκινίστε το καλά, γιατί το κοσκινισμένο αλεύρι εφαρμόζεται ομοιόμορφα πιο εύκολα.

Κόλλα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αλεύρι και το νερό για να φτιάξετε μια απλή κόλλα. Συνδυάστε ίσα μέρη αλευριού και νερού και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μαλακώσει. Ρίξτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να βράσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει. Αποθηκεύστε την χειροποίητη κόλλα σας σε αεροστεγές δοχείο και εφαρμόστε την με ένα πινέλο χειροτεχνίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταπολέμηση της ακμής: Εάν πρέπει πάση θυσία να αντιμετωπίσετε κάποιο σπυράκι, δοκιμάστε να εφαρμόσετε σε αυτό μια πάστα από μέλι και αλεύρι. Καλύψτε το μείγμα με έναν επίδεσμο και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί ξεπλύνετε την περιοχή με άφθονο νερό. Το σπυράκι θα πρέπει να είναι αισθητά μικρότερο, χάρη στη θεραπευτική δράση του μελιού και τις στεγνωτικές ιδιότητες του αλευριού.