Μπορεί να ακούγεται περίεργο, ωστόσο υπάρχουν κάποιες λέξεις που θεωρούνται εντελώς ακατάλληλες να χρησιμοποιηθούν και να εκφέρονται από το στόμα των μελών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές, σύμφωνα με το Reader΄s Digest και την κοινωνική ανθρωπολόγο Kate Fox, η οποία εξηγεί και τους εκπληκτικούς λόγους για τους οποίους απαγορεύονται από το λεξιλόγιο της βασιλικής οικογένειας.

Μαμά – μπαμπάς

Ο καθένας μπορεί να αποκαλεί τους γονείς του όπως θέλει, αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, ο όρος που είθισται να χρησιμοποιούν οι περισσότεροι είναι μαμά και μπαμπάς.

Κάτι που δεν ισχύει για τη βασιλική οικογένεια, καθώς τα μέλη της αποκαλούν τους γονείς τους «Mummy» και «Daddy», ακόμη και ως ενήλικες. Σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον όταν σκεφτόμαστε τον πρίγκιπα Κάρολο να αποκαλεί τη βασίλισσα Ελισάβετ «Mummy»!

Κυριλέ – χλιδάτος (posh)

Αν και η λέξη «posh», μία από τις λέξεις της βρετανικής αργκό, αποτυπώνει στο 100% τον τρόπο ζωής της βασιλικής οικογένειας, δεν χρησιμοποιείται ούτε από τα μέλη της, αλλά ούτε και από την υπόλοιπη κοινωνία της ανώτερης τάξης. Αντ’ αυτού, στη θέση της χρησιμοποιούν τις πιο «επίσημες» εκδοχές της όπως κομψός ή σικ.

Σαλόνι

Ενώ οι περισσότεροι Βρετανοί χρησιμοποιούν τη φράση «living room» για να περιγράψουν ένα κύριο μπροστινό δωμάτιο, ο πιο κοινός όρος για το σαλόνι είναι το «lounge».

Η βασιλική οικογένεια, από την άλλη πλευρά, δεν χρησιμοποιεί κανέναν από τους δύο, ενώ αναφέρονται στο σαλόνι ως «drawing room» ή « sitting room».

Τουαλέτα

Κατηγορήστε τη γαλλική προέλευση αυτής της λέξης για το γιατί απαγορεύεται στους βασιλικούς κύκλους. Αν ψάχνετε για τουαλέτα στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, ζητήστε το «loo» ή το «lavatory».

Τσάι

Πρόκειται για τη λέξη που χρησιμοποιείται για το γεύμα, όχι για το χαλαρωτικό, υγιεινό ρόφημα. Σε πολλά μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, το βραδινό γεύμα που πραγματοποιείται μεταξύ 5 μ.μ. έως 7 μ.μ. ονομάζεται τσάι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, αυτός ο όρος συνδέεται συνήθως με την εργατική τάξη. Μέλη ανώτερων κοινωνικών τάξεων, συμπεριλαμβανομένης της βασιλικής οικογένειας, καλούν αυτό το γεύμα δείπνο.