Η ΕΡΤ εξετάζει ακόμα όλα τα ενδεχόμενα ως προς την επιλογή της σύνθεσης και του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision πλησιάζει και η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση εντείνει τις διεργασίες της για την επιλογή της ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό.

Η Μαρία Κουφοπούλου, διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ΕΡΤ, δήλωσε:

«Ακόμα όλα είναι ανοιχτά, η γνωμοδοτική επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της».

Ερωτηθείσα, δε, για τον χρόνο των επίσημων ανακοινώσεων από την ΕΡΤ, η ίδια απάντησε:

«Ελπίζουμε πως θα γίνουν εντός των επόμενων τριών εβδομάδων».

Όπως και να έχει, η Μαρία Κουφοπούλου επανέλαβε πως στόχος της ΕΡΤ είναι μια θέση στην πρώτη δεκάδα του τελικού, που θα γίνει στις 16 Μαΐου, στο Ρότερνταμ.

">

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της φετινής γνωμοδοτικής επιτροπής, που έχει συσταθεί από την ΕΡΤ για τη Eurovision 2020, είναι:

Δημήτρης Παπαδημητρίου – Συνθέτης, μέλος Δ.Σ. ΕΡΤ Α.Ε. (πρόεδρος)

Πέτρος Αδάμ – Μουσικός παραγωγός (μέλος)

Γιώργος Μαρκάκης – Δημοσιογράφος (μέλος)

Γιάννης Πετρίδης – Μουσικός παραγωγός (μέλος)

Μαρία Κουφοπούλου – Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων ΕΡΤ Α.Ε. (μέλος)

Οι υποψηφιότητες για την ελληνική εκπροσώπηση

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Stefania που κατοικεί στην Ολλανδία αλλά έχει ελληνική καταγωγή, είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν υποβάλει την πρότασή τους στην ΕΡΤ. Μάλιστα, η νεαρή τραγουδίστρια φέρεται να συνεργάζεται με τον Δημήτρη Κοντόπουλο ως προς τη δημιουργία του τραγουδιού της.

Μια άλλη υποψηφιότητα που είδε, πρόσφατα, το φως της δημοσιότητας είναι η Ειρήνη Παπαδοπούλου, η οποία συνεργάζεται με τη Minos-EMI/Universal και λέγεται πως έχει καταθέσει πρόταση που φέρει την υπογραφή του Ισραηλινού Doron Medalie. Ο εν λόγω συνθέτης είναι ο δημιουργός του «Toy», με το οποίο η Νέτα Μπαρζιλάι επικράτησε στον διαγωνισμό της Eurovision 2018.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το δικό του ενδιαφέρον, ακόμα, για συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020 έχει εκφράσει επανειλημμένα και ο Ίαν Στρατής, που εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό της Panik Records.