ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα μέχρι τις 14 Ιουλίου – Τι γίνεται με όσους πλήρωσαν τα 250 ευρώ

Παράταση για τα ανασφάλιστα οχήματα μέχρι τις 14 Ιουλίου – Τι γίνεται με όσους πλήρωσαν τα 250 ευρώ

Μετά το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα «ραβασάκια-βροχή» 300.000 ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε ιδιοκτήτες οχημάτων το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε παράταση.

Η κυβέρνηση προκειμένου να τακτοποιηθούν οι όποιες εκκρεμότητες και να διορθωθούν τα λάθη που έχουν διαπιστωθεί μετά από τη διασταύρωση στοιχείων έδωσε παράταση μέχρι τις 14 Ιουλίου.

Έτσι, αναμένεται να γίνει νέα διασταύρωση δεδομένων και για όσα οχήματα βρεθούν ανασφάλιστα, θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες τους ειδοποιητήρια.

Σύμφωνα με όσα αποφασίστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, όσοι ασφαλίσουν τα οχήματά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου δεν θα πληρώσουν πρόστιμο. Παράλληλα, όσοι έχουν πληρώσει το πρόστιμο των 250 ευρώ και ασφάλισαν στη συνέχεια ή θα ασφαλίσουν τα οχήματά τους έως τις 14 Ιουλίου, θα τους επιστραφεί το χρηματικό ποσό που κατέβαλαν ως πρόστιμο.

Μέχρι τότε, έχουν διορία και οι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες προκειμένου να διορθώσουν λάθη σε ό,τι έχει να κάνει με οχήματα τα οποία δεν χρησιμοποιούν, όμως δεν έχουν δηλώσει σε ακινησία, κλεμμένα οχήματα τα οποία όμως εμφανίζονται ακόμη ως να τα κατέχουν οι ίδιοι ή περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν έχουν ενημερωθεί τα μητρώα της Εφορίας και των ασφαλιστικών εταιρειών για πωλήσεις, μεταβιβάσεις και κάθε άλλη περίπτωση αλλαγής της ιδιοκτησία των οχημάτων.

Επιπλέον δόθηκε εντολή ώστε έως τις 14 Ιουλίου να γίνει επανέλεγχος και διορθώσεις στα λάθη που παρατηρήθηκαν στις λίστες, με αποτέλεσμα ασφαλισμένα αυτοκίνητα να εμφανίζονται ως ανασφάλιστα.

Σε λύση τριών σταδίων προσανατολίζεται η κυβέρνηση για τα ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία ξεπερνούν το 1.000.000

Το σχέδιο που επεξεργάζονται οι υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης, περιλαμβάνει τρία σενάρια:

1. Πλήρης αμνηστία για όσους σπεύσουν έως τις 14/7 για ασφάλιση. Όσοι σπεύσουν να τακτοποιήσουν την οφειλή, θα γλιτώσουν πλήρως την πληρωμή του παραβόλου.

2. Κλιμάκωση του προστίμου, ανάλογα με τα κυβικά, για όσους ασφαλιστούν από 15/7 και μετά. Για παράδειγμα, το πρόστιμο θα μειωθεί σε 100 ευρω για ΙΧ ως 250 κ.ε, σε 200 ευρώ από 250 ως 1.000 κ.ε. και σε 250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα.

3. Όσοι έχουν πληρώσει το παράβολο (περίπου 6.000) θα το πάρουν πίσω.

Οι αποφάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να επισημοποιηθούν μέσα στην ημέρα, ωστόσο, δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το πώς θα διορθωθούν τα λάθη που αφορούν σε 450.000 ειδοποιητήρια από το σύνολο των 1,151 εκατ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε χθεσινή σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργείων εξετάστηκε όλο το εύρος των λαθών που έχουν εντοπιστεί και τα οποία θα πρέπει να ακυρωθούν.

Σε πολλές περιπτώσεις θα πρέπει να εκδοθούν και νέα, για να ενημερωθούν παραβάτες που έμειναν στο απυρόβλητο ή δεν έλαβαν γνώση των αποτελεσμάτων των διασταυρώσεων, επειδή οι παραβάσεις τους χρεώθηκαν σε άλλους που δεν φέρουν ευθύνη (πχ σε προκατόχους οχήματος που μεταβιβάστηκε).

Μεγάλο πρόβλημα έχουν και όσοι έτυχε στις 6 Ιουνίου (ημερομηνία διασταύρωσης) να έχουν ανασφάλιστο το όχημά τους, επειδή έληξε μια-δυο μέρες πριν η ασφάλεια που είχαν και αναζητούσαν προσφορά για νέα ασφάλιση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικά μάλιστα εάν βρήκαν και έκαναν νέα ασφάλιση στο διάστημα 7-12 Ιουνίου, πλήρωσαν ασφάλιστρα χωρίς να έχουν πληρώσει και το παράβολο που εκδόθηκε γι’ αυτούς στη συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.