Η ΕΕ δεν θα αναγνωρίσει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν καθώς ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε σήμερα οτι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη στην απόφαση των ΗΠΑ να τις επαναφέρουν σε ισχύ εναντίον του πετρελαϊκού και οικονομικού τομέα του Ιράν».

«Η ΕΕ δεν την εγκρίνει», επεσήμανε ο Μοσκοβισί μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό franceinfo.

Η ΕΕ ορθώς σκεπτόμενη τα δικά της συμφέροντα για δικαίωμα των ευρωπαϊκών χωρών να αγοράζουν φθηνό πετρέλαιο από το Ιράν αλλά και για να υπερασπιστεί τις συμφωνίες-μαμούθ των ευρωπαϊκών εταιρειών που έχουν συναφθεί με την Τεχεράνη, αποφάσισε να προχωρήσει ακόμα και σε ρήξη με τις ΗΠΑ προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Άλλωστε οι Αμερικανοί δεν το κρύβουν ποτέ ότι βάζουν μόνο το συμφέρον τους πάνω απ’όλα και αδιαφορούν για τα συμφέροντα των «συμμάχων» τους.

Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ από σήμερα πετρελαϊκές και οικονομικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν, εντείνοντας την πίεση στην Τεχεράνη με στόχο να περιορίσει το βαλλιστικό και πυρηνικό της πρόγραμμα και να αντιμετωπίσει τη στρατιωτική και πολιτική της επιρροή στη Μέση Ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!