Για βραδεία επανεκκίνηση της οικονομίας στην Ευρωζώνη το 2013, προειδοποίησε σήμερα από τη Μόσχα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, επαναλαμβάνοντας πως υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί περισσότερος χρόνος σε ορισμένες χώρες για να μειώσουν τα ελλείμματά τους.

  «Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές στην Ευρωζώνη βελτιώνονται, παρόλο που οι προβλέψεις δείχνουν πως η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα γίνει παρά βραδέως στη διάρκεια αυτού του χρόνου», δήλωσε ο Ρεν στη διάρκεια διάσκεψης πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G20 στη ρωσική πρωτεύουσα.

  Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη υποχώρησε περισσότερο από το προβλεπόμενο το τέταρτο τρίμηνο του 2012. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,6% σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο στο σύνολο της νομισματικής ένωσης, κατά 0,6% στη Γερμανία και κατά 0,3% στη Γαλλία.

  «Αν η ανάπτυξη επιδεινώνεται με απροσδόκητο τρόπο, μπορεί να δοθεί σε μια χώρα περισσότερος χρόνος για να διορθώσει το έλλειμμά της», είπε ο ευρωπαίος επίτροπος και υπενθύμισε πως περισσότερος χρόνος δόθηκε πέρυσι στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr