Ανοίγουν από τις 14 Μαΐου τα σύνορα της χώρας για όλους τους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, χωρίς να υποβάλλονται σε οποιοδήποτε τεστ για τον κορωνοϊό, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Η Ελλάδα παραμένει σταθερή στις δεσμεύσεις της σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού, ενημερώνοντας πως θα μπορούν αν εισέρχονται είτε με αρνητικό PCR τεστ είτε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού COVID-19.

«Όσον αφορά τις απαιτήσεις πριν από το ταξίδι, οι Ρώσοι τουρίστες θα πρέπει είτε να εμβολιαστούν και να αποδείξουν αυτό, είτε μπορούν να κάνουν αρνητικό τεστ [PCR] και να έρθουν στην Ελλάδα χωρίς πρόβλημα» σημείωσε, χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως η Ελλάδα θα άρει το πλαφόν των 4.000 Ρώσων τουριστών εβδομαδιαίως που υπάρχει σήμερα.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού έρχονται και στον απόηχο της ανακοίνωσης για τους περιορισμούς που επέβαλε η Ρωσία στις πτήσεις προς την Τουρκία, γεγονός που αναμένεται να φέρει περισσότερους τουρίστες στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Θεοχάρης επεσήμανε πως η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να βοηθήσει όσους επιθυμούν να πάρουν βίζα για το ταξίδι τους και σημείωσε πως αναμένονται στη χώρα περί τους 500.000 Ρώσους τουρίστες εντός του 2021.