To δολάριο, σύμφωνα με αναλυτές, οδεύει στο κλείσιμο της χειρότερης χρονιάς της δεκαετίας. «Προσοχή στα ηφαίστεια που… κοιμούνται και στα υποτιμημένα νομίσματα», λέει ο Κit Juckes, υπεύθυνος στρατηγικής στη Societe Generale SA.

Με τη «παγκόσμια ανάπτυξη να είναι πιο ισορροπημένη και περισσότερο συγχρονισμένη, το δολάριο δείχνει ακριβό», σημειώνει.

«Νομίζουμε ότι το 2017 ήταν έτος κρίσης για το δολάριο», δηλώνει ο Ned Rumpeltin, υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος της TD Securities Inc.

«Όσο η παγκόσμια ανάπτυξη διατηρεί σταθερό ρυθμό, εξακολουθεί να πνέει άνεμος ανάκαμψης και ο πληθωρισμός των ΗΠΑ δεν αυξάνεται ξαφνικά και χωρίς να το περιμένουμε, το παγκόσμιο μακροοικονομικό τοπίο πρέπει να ευνοήσει μια σταθερή υποτίμηση του δολαρίου», προσθέτει.

Παράδειγμα: Η απογοητευτική αντίδραση του δολαρίου, σύμφωνα με το Bloomberg, στη νομοθετική πρόοδο της φορολογικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ, η οποία θεωρήθηκε ως ο κεντρικός μοχλός ανάκαμψης από την εκλογή Τραμπ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Bloomberg, το σκεπτικό είναι απλό. Το φορολογικό σχέδιο είναι απίθανο να προκαλέσει ξαφνική αύξηση επαναπατρισμού κεφαλαίων, την ώρα που η ισχυρότερη παγκόσμια ανάπτυξη προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις στο εξωτερικό και η ανάκαμψη της ευρωζώνης ελκύει περισσότερο.