Μάχη με το χρόνο δίνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να τακτοποιήσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες οι οποίες ακόμα παραμένουν ανοιχτές, έτσι ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 4,2 δισ. την ερχόμενη εβδομάδα στο Eurogroup.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα πρέπει όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν αρθεί έτσι ώστε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας να έχει στις αποσκευές του για τις Βρυξέλλες όλες τις υπουργικές αποφάσεις και τις εγκυκλίους που θα θέτουν σε εφαρμογή τις διατάξεις του πρόσφατου πολυνομοσχεδίου.

Πάντως , όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή» το οικονομικό επιτελείο έχει καταρτίσει ένα «σχέδιο Β», προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν στις 20 Μαΐου, ακόμη κι αν καθυστερήσει η εκταμίευση της δόσης. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η έκδοση εντόκων γραμματίων διάρκειας ενός μήνα, ύψους 3,8 δισ. Εξάλλου, την ερχόμενη Τρίτη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη έκδοση εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας. Μέσω αυτών θα επιδιώξει να αντλήσει 1,6 δισ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr