Αντίθετη εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην προοπτική κουρέματος του ελληνικού χρέους αν και εμφανίστηκε αισιόδοξη για το ελληνικό ζήτημα, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει συμφωνία για τη μείωση των επιτοκίων και την επαναγορά χρέους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου, η κ. Μέρκελ θεωρεί ότι με τα εργαλεία που συζητούνται αυτή τη στιγμή μπορεί να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που προέκυψε από την παροχή της 2ετούς παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας έως το 2016.

Σύμφωνα με τη γερμανίδα Καγκελάριο, ο προσωρινός μηχανισμός στήριξης, ο EFSF, μπορεί να αυξήσει τις εγγυήσεις προς την Ελλάδα κατά 10 δισ. ευρώ, ενώ οι χώρες της ευρωζώνης μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα με διάφορους τρόπους.

Πάντως παρά τις διαβεβαιώσεις της κ. Μέρκελ, σύμφωνα με το Bloomberg, η καγκελάριος επιμένει στην αντίθεση της στο σενάριο ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, λαμβάνοντας υπόψη την προεκλογική της εκστρατεία για μια τρίτη θητεία στο «τιμόνι» της καγκελαρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr