Κλίμα αισιοδοξίας προσπαθεί να διαμορφώσει στην αγορά για το 2013 ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης με δήλωσή του στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το 2013 η ελληνική αγορά θα έχει δύο όψεις, την σκοτεινή που άφησε το 2012 και τη φωτεινή της προσδοκίας που φέρνει κάθε καινούργιος χρόνος. Παρά την ύφεση, η χρεοκοπία θα απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο, ενώ δεν αποκλείεται το νέο έτος να αποτελέσει τη χρονιά-έκπληξη για την Ελλάδα, τονίζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ και προσθέτει:

  «Το ελληνικό εμπόριο, αν και δοκιμάζεται σκληρά, είναι έτοιμο να στηρίξει την αναπτυξιακή διαδικασία της χώρας και να διασώσει τη χειμαζόμενη ελληνική αγορά».

  Ο κ. Κορκίδης συνέχισε: «Οι Έλληνες έμποροι προσπαθούμε να είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι το 2013 θα είναι η χρονιά λήξης του οικονομικού πολέμου και τερματισμού των πολιτικών λιτότητας που τροφοδοτούν εντάσεις στην αγορά. Η χρονιά που πέρασε σηματοδότησε την είσοδο της ελληνικής ΜμΕ επιχειρηματικότητας σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης. Ταυτόχρονα όμως φανέρωσε την αποφασιστικότητα των Ελλήνων εμπόρων να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις επιχειρήσεις τους και το αίσθημα αλληλεγγύης που είναι γερά εδραιωμένο στην ελληνική κοινωνία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr