ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ γελάει ακούγοντας για την πιθανή αποστολή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία από τον Ε.Μακρόν (βίντεο)

Φαίνεται να ξεσπά σε δυνατά και ειρωνικά γέλια, αγνοώντας την ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ γελάει ακούγοντας για την πιθανή αποστολή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία από τον Ε.Μακρόν (βίντεο)

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αντέδρασε με απρόσμενο τρόπο, γελώντας δυνατά και ειρωνικά, όταν ρωτήθηκε για το σχόλιο του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με την πιθανή αποστολή δυτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο δεν έχει ακόμη επίσημα σχολιάσει την τοποθέτηση του Μακρόν.

Νωρίτερα, ο Μακρόν είχε δηλώσει ότι η αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία δεν αποκλείεται, εάν η Μόσχα επιχειρήσει να διασπάσει τις γραμμές του μετώπου και αν το Κίεβο το ζητήσει.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Μακρόν απειλεί άμεσα το Κρεμλίνο.

Σε συνέντευξή του στο The Economist, ο Μακρόν υποστήριξε: «Αν οι Ρώσοι προσπαθήσουν να διαπεράσουν τις γραμμές του μετώπου και υπάρξει ουκρανικό αίτημα, θα πρέπει να σκεφτούμε την αποστολή δυνάμεων».

Πρόσθεσε ότι αποκλείοντας εκ των προτέρων τέτοιο ενδεχόμενο, δείχνει αποτυχία να μάθουμε από τα τελευταία δύο χρόνια. Αρχικά, το ΝΑΤΟ είχε αποκλείσει την αποστολή τανκς και αεροσκαφών στην Ουκρανία πριν αλλάξει γνώμη.

Ο Μακρόν βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής από Ευρωπαίους ηγέτες, τονίζοντας ότι η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία δεν πρέπει να αποκλείεται.

Επισήμανε επίσης την επιθυμία του να αποκαταστήσει τη «στρατηγική ασάφεια» στην ευρωπαϊκή απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία, επιδιώκοντας μια «αναβίωση».

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ έχουν αποστασιοποιηθεί από την πρόταση του Μακρόν.

Δείτε εδώ το βίντεο από το «Χ» 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.